planeright

Zboară cu planorul deasupra Transilvaniei

Asociația Gliding Transylvania

Asociația Club Sportiv Gliding Transylvania este o asociație nonprofit și are ca scop organizarea, promovarea, dezvoltarea și practicarea sporturilor aeronautice, în special planorism.

vizita

Asociația a luat ființă în anul 2013, la inițiativa unui grup de planoriști pasionați, care au dorit să promoveze și faciliteze practicarea acestui minunat sport.

Activitatea de zbor se desfășoară cu precădere la Aeroromul Poieni-Valea Draganului, o locație deosebită, situată departe de agitația urbană, de unde se poate porni spre zboruri de distanță extrem de frumoase, peste culmile Apusenilor.

Realizările noastre de la înființare sunt: creșterea numărului de membri, amenajarea pistei de la Poieni, dotarea cu: 2 planoare de dublă comandă și 3 planoare de simplă comandă, mosor, mașină pentru tras cablurile, parașute de salvare, stații radio, precum și o căsuță pentru depozitare, și mai ales efecutuarea a numeroase zboruri, o parte dintre ele zboruri de distanță de peste 200km.

Obiectivele curente ale asociației sunt: finalizarea hangarului pentru planoare, atragerea de noi membri, promovarea în continuare a planorismului și asociației și câți mai mulți kilometri parcurși în zbor.

vizita

×